Wit (10e en 9e gup)
Bandkleur van de beginneling. Wit vertegenwoordigt het primitieve stadium van de prestatie. Dus, het zaad zoals het sluimerend ligt onder de sneeuw in de zon.
 
       
 
Oranje (8e en 7e Gup)
Oranje vertegenwoordigt nieuwe groei zoals die verschijnt in de lente. Onze kennis van Tang Soo Do begint zichzelf te openbaren.
 
       
 

Groen (6e en 5e Gup)
Groen vertegenwoordigt de voorspoedige ontwikkeling van de jeugd als de zomer aanbreekt.

 
       
 
Bruin (4e en 3e Gup)
Bruin vertegenwoordigt kracht, standvastigheid, behendigheid, gewicht en wijsheid. Dit is een standvastig stadium zowel mentaal als fysiek, analoog aan de planten die hun groei verminderen en zich voorbereiden om te bloeien in de late zomer.
 
       
 
Rood (2e en 1e Gup)
Rood vertegenwoordigt bloed, leven, energie, aandacht en beheersing. Van de leerling beginnen de kracht en techniek te bloeien en te rijpen.
 
       
 
Donkerblauw (Cho Dan Bo)
Donkerblauw vertegenwoordigt volwassenheid, respect en eer. De donkerblauwe band wordt uitgereikt aan de 'Cho Dan Bo', of kandidaat voor de zwarte band. De leerling moet zich nu geestelijk en lichamelijk gaan voor-bereiden op de laatste stap die nodig is voor het behalen van de zwarte band.
 
       
 
Zwart (Cho Dan)
Zwart vertegenwoordigt beheersing, kalmte, waardigheid, en oprechtheid. De zwarte band is het eindstadium van een levenscyclus en het begin van de volgende. We zien dus dat het niet enkel het einde is van een stadium, maar belangrijker, het begin van een weg die leidt naar de rangen van de hoger gegradueerde zwarte band dragers naar het meesterschap.
 
       
  Zwart (E Dan)
 
       
  Zwart (Sam Dan)
 
       
  Zwart (Sah Dan)
 
       
  Zwart / Rood (Master)