Vervolg:

Tijdens zijn diensttijd bij de Koreaanse Luchtmacht in het jaar 1958,; kreeg hij zijn eerste ervaring met het lesgeven aan Amerikaanse; militairen. Nadat hij zijn Meestergraad in politieke wetenschappen aan; de Koreaanse Universiteit behaald had, ging hij in 1968 naar de; Verenigde Staten om zijn instructies uit te breiden tot buitenlandse; leerlingen. In het jaar dat hij naar Amerika kwam eerde het; gevechtssportblad Black Belt hem door een vol hoofdstuk aan hem te; wijden in het boek "20ste eeuw Krijgers" en hem in het gezelschap te; zetten van de meest beroemde gevechtskunst instructeurs ter wereld. Hij vestigde de U.S. Tang Soo Do Federatie en 1968 in zijn eerst; sportschool in Burlington, New Jersey. De organisatie verspreidde zich; tot alle delen van Amerika en zelfs daarbuiten gelegen landen. Maar door; nieuwe Internationale eisen, moest hij de organisatie herstructureren.; Hij creëerde toen de geheel nieuwe World Tang Soo Do Association tezamen; met nog 12 andere landen en op 13 november 1982 verklaarde de; Hoofdconventie hem tot Grootmeester (8ste dan).

Grootmeester Shin in één van de meest gerespecteerde en bekende Meesters; die z'n hele leven heeft toegewijd aan gevechtskunsten. Hij is verantwoordelijk voor training en diplomering van meer dan 5000 Zwarte; Band dragers. Zijn zes deskundigheden zijn: zelfverdediging, loopvormen,; breektesten, wapens, gezondheidszorg en meditatie. Hij heeft deze; verschillende onderdelen samengevoegd in één van de beste en meest; effectieve gevechtskunst, het Wereld Tang Soo Do systeem.

Behalve dat hij gedisciplineerde en keiharde training en exact; uitgevoerde technieken eist, heeft hij er altijd op gewezen dat de ware; waarde van de beoefening van de gevechtskunsten ligt in de toepassing in; ons dagelijks leven. Het lesgeven aan kinderen is de favoriete; bezigheid van de Grootmeester geworden. Hij is daarin een echte expert; geworden. Zijn advies aan Zwarte Band Instructeurs is een goed advies; voor alle leraren. "Wanneer men zijn kunnen als instructeur bekijkt,; dient men de manieren van de jonge leerlingen te overzien, hun gedrag,; schoolrapporten en hun lichamelijke conditie. Hun vooruitgang dient het; eigen kunnen te weerspiegelen. “

Grootmeester Jae Chul Shin, stichter van de World Tang Soo Do; Association, is een waar leider, leraar, meester onder meesters en; humanist.